Drukte op de campus
Door: Hester
Blijf op de hoogte en volg Hester
29 Maart 2005 | Zuid-Afrika, Pretoria
Eindelijk hebben we ons eigen internet account, zodat we nu veel vaker kunnen mailen en schrijven op de site.
Dus het verhaal van het paasweekend: we zijn zondag (na een frisse duik) met een engels meisje Lisa en een duits meisje Anja naar Kaapstad gegaan. Eerst hebben we Castle of good hope bezocht, het oudste, ooit hoogste gebouw van Kaapstad, het was vroeger van de VOC. Daarna zijn we naar het toeristische waterfront gegaan om daar te eten. Het eten is echt heerlijk en de wijn is voortreffelijk... Annelies en ik waren zo moe dat we volgens mij snel na thuiskomst in slaap gevallen zijn.
Maandag 2e paasdag hebben we geprobeerd in de enige pan die we hebben (een vierkante, electrische pan) een ei te koken, want we wilden toch wel een beetje dat paasgevoel krijgen, en het is gelukt! Na dit paasontbijt zijn we met dezelfde Anja en een duits meisje Melanie opnieuw naar Waterfront gegaan, nu om te shoppen. Het is niet zo ver, ongeveer 20 minuutjes rijden van de lodge. We hadden nog geld over dus gingen we high-tea-en bij het meest luxe hotel van Kaapstad, het mount Nelson hotel. We waren niet echt goed gekleed, maar dat waren er meer niet. Het was echt zo geweldig! Ze hadden echt alles: scones, sandwiches met vanalles, gebakjes met goud en zilver (je kon het eten) en het zag er zo goed uit. Het was super gezellig met Anja en Melanie, we hebben echt heel hard gelachen. Maar na al dat eten voelden we ons echt puddinkjes en zijn we waggelend weggegaan. 's Avonds konden we echt niets meer eten, we zaten nog steeds vol. Alle studenten die met Pasen weggegaan waren, kwamen weer terug en een paar vroegen nog of we mee gingen uit eten, maar we konden echt niets meer eten en we hadden nog een film gehuurd die we zouden kijken met Anja en Melanie. Maar volgende keer gaan we zeker mee!
Vandaag hebben we eindelijk onze internet accounts gekregen, dus we kunnen mailen en hyven wat we willen! Als iemand de verhalen vanuit een ander perspectief wil horen: kijk op www.anneliesmeisje.waarbenjij.nu want dat zijn de verhalen van annelies!
Ik heb inmiddels een sim-kaart en je kan me dus ook smsen: 0027-76-1817291. ik heb al smsjes gekregen, echt leuk is dat! dankjewel allemaal, ook voor de mailtjes en cadeautjes!
Ik ga nog proberen de foto's erop te zetten, weet niet of dat gaat lukken, maar jullie zullen het zien.
Heel veel liefs vanuit een zonnig ZA! Hester
29 Maart 2005 - 15:55
Fem:
Jeetje Hes, dat ziet er echt super uit!!! Ik ben wel een beetje jaloers hoor... lekker dat je met truitjes zonder mouwen kan lopen... die fotolijst staat inderdaad leuk in je kamer!!
Liefs van Fem -
29 Maart 2005 - 16:52
Herman/baukje:
Tot nu toe ziet het er erg gezellig uit. Volgende week een cultuuromslag? Geniet ervan en pas een beetje op onze dochter! -
29 Maart 2005 - 19:40
A'lies!:
Ik heb 't super naar m'n zin met jou hier!! Je bent een baie laiverd!! (euhm...nou ja dat Afrikaans komt nog wel!!)
Dikke vette kus! -
30 Maart 2005 - 06:03
Marita:
Leuk en lekker hoor die high tea! Maar goed dat je wat foto's hebt opgehangen want het is (nog) wel een beetje kaal in je kamertje. Liefs -
30 Maart 2005 - 08:37
Camila:
He Hes! wat een leuke kamer! Wel goed dat je je dekentje had megenomen, ziet het toch nog gezellig uit!(niet zo gezellig als de Raamsteeg, maar ja)Nog veel plezier vanavond op de braai....Ik hoor de verhalen graag.
Liefs, Camila -
30 Maart 2005 - 08:52
Ellen:
Hi hester, wat zie t er leuk uit, en lekker weer! ook leuke verhalen hoor. XX ellen -
01 April 2005 - 06:49
Marloes:
Hé Hessie!
Goed om te horen dat jullie het nu al zo naar jullie zin hebben!! Ik ben echt JALOERS!! De foto's zeggen echt alles!
Groetjes, Marloes