De eerste week
Door: Hester
Blijf op de hoogte en volg Hester
08 April 2005 | Zuid-Afrika, Pretoria
Ik zal even uitleggen wat ik nou precies aan het doen ben voor de mensen die het niet helemaal begrepen hadden (of het vergeten zijn).
Ik ga elke dag (behalve in het weekend) om 11 uur, 14 uur en 16 uur naar de ward (zaal) toe om de 'stokkies' (sticks, om bloedglucosewaardes te bepalen) te krijgen van de patiënten met diabetes. deze stokkies heb ik dan al gemeten en de waardes opgeschreven. Ik doe de stokkies in een envelop die bij de patiënt hoort en bewaar ze tot de volgende dag, om ze dan nog een keer te meten (als het kan precies 24 uur later). Deze waardes schrijf ik ook op en uiteindelijk is de bedoeling dat ik naar het verschil tussen dag 1 en dag 2 ga kijken. Hier heb ik zoveel mogelijk stokkies voor nodig, dus ik heb gevraagd aan iedereen op de zaal om de stokkies te bewaren. Het lukt aardig, maar ik moet ze soms nog wel achter de broek aanzitten.
De nachtploeg heeft al goed zijn best gedaan, ze hebben 's avonds om half 9 en 's ochtends om half 5 de stokkies in de envelop van de patiënt gedaan.
Ik doe het onderzoek uiteindelijk voor de kliniek (waar mensen langskomen en niet hoeven te blijven in een bed) want daar bepalen ze de waarden pas 24 uur later. De patiënt komt op maandag binnen met 4 stokkies van zondag. Deze worden pas op maandag bepaald (door kosten, gebrek aan kennis etc.) en er worden nog 2 stokkies op maandag gemaakt en bepaald. Op deze 6 stokkies baseren ze de therapie voor de komende week en controleren ze of de diabetes goed is ingesteld.
Op maandag ga ik dus ook naar de kliniek, want de 2 stokkies per patiënt op maandag kan ik natuurlijk ook gebruiken. Op maandag komen er aardig wat zwangere vrouwen naar de kliniek met diabetes, dus dan heb ik veel waardes om te bepalen.
Ik geloof dat dit het wel ongeveer is. Het is wel makkelijk, maar ik moet wel 3 keer per dag 8 min. lopen (met 3 trappen) heen en terug, terwijl andere mensen om 12 uur vrij zijn... maar het is leuk en de mensen op de ward zijn heel behulpzaam en heel grappig.
Hoe is het met jullie allemaal? Leuk dat ik zoveel reacties krijg! Heel veel liefs vanuit hier en tot snel!
08 April 2005 - 12:02
A'lies!:
Lekker van t zonnetje genieten tussen al die stokkies door!! Enne, wel vroeg je nest uit he?!hihi!;-)Kus! -
08 April 2005 - 15:41
Anne-Marije:
Klinkt heel interessant... En ik zit me hier dik te worden niet alleen van het eten ook van de 1/2 liters met de Engelsen...hahaha
Have a nice weekend!!! -
10 April 2005 - 18:56
Marleen:
ff een (roei)update: B.M.M. werd 5e op de Nereus Carpit Noctem en Triton oude vier heeft op t nippertje van Nereus verloren op de Varsity (een zeer spannende race!!) have fun met de stokkies xxx -
11 April 2005 - 11:11
Merel:
Heb net je foto's gezien, gaaf man, die kaap, en de zee enzo. Helemaal te gek. En je wc verhaal. Ze waren gelukkig wel met zn drien bezig om je te bevrijden!!
t is hier gelukkig ook mooi weer dus ga zo (over 3 uur, na mn tent) vet lekker van de zon genieten!! dikke kus -
11 April 2005 - 16:46
Fem:
He Hes,
dat klinkt wel stokkies..... als ik het goed begrijpt ben je niet zo veel tijd daarmee kwijt, lekker hoor! Kan je ook nog een beetje bijkomen van je zware studentenleven.... geniet ervan!! Liesf van Fem -
11 April 2005 - 20:12
Annelien:
Hes, ik kan maar 1 ding zeggen, AAHHH, BEN JALOERS! Geniet volop! Ik lees je verslagen met plezier! Kus Annelien -
15 April 2005 - 15:15
Sacha:
nu snap ik het wat je doet, en met welke reden doe je dat dan??? leuk al die stokkies en dan wat is de toekomst?
heb je het naar zin?
zo te horen en lezen wel.
nog veel plezier met je stokkies